Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Byt k pronájmu – jak ho připravit, aby se o něj nájemníci poprali?

Rozhodli jste se pronajímat byt? Pak byste si měli položit jednu podstatnou otázku: co je potřeba udělat k tomu, aby o něj byl mezi nájemníky zájem? Byt určený k pronájmu totiž musí být dostatečně atraktivní. S omšelou zatuchlou nemovitostí zděděnou po prarodičích příliš nezabodujete. Bude potřeba ji trochu „vyladit”.

 

Někdy stačí maličkosti

Koronavirus teď s pronájmy hodně zamíchal, a tak si mohou lidé daleko víc vybírat, kam se nastěhují. Při výběru jejich nového domova rozhoduje nejen jeho funkčnost, ale i vzhled. Zkuste se proto na byt podívat očima potenciálního nájemníka. Nevymalované zdi, nevkusné tapety, starý nábytek, oprýskané dveře či prošlapaný koberec nezanechají ten nejlepší dojem. Přitom jde o věci, které se dají relativně snadno a rychle napravit, aniž by vás finančně zruinovaly. Ve výsledku na těchto úpravách naopak ještě vyděláte, protože díky nim stoupne hodnota nemovitosti a spolu s ní může vzrůst i výše pronájmu bytu. Navíc se u vás nájemníci budou cítit mnohem komfortněji, takže u vás i déle vydrží.

Jindy to musíte vzít od podlahy

Někdy je však zapotřebí větších zásahů, oprav a rekonstrukcí. Třeba jako v případě naší zákaznice. Majitelka zdědila byt po pratetě, ale protože žije dlouhodobě v zahraničí, nemohla se o něj starat. Prodávat ho nechtěla, a tak ho svěřila do správy službě GarantovanyNajem.cz. Byt ale bohužel nebyl v nejlepším stavu. Spíš naopak, doslova volal po proměně. Potřeba bylo vyklidit starý nábytek, který už ledacos pamatoval, oškrábat nemoderní tapety na stěnách, vyměnit dveře, opravit elektroinstalaci, přetrhaná lanka u žaluzií i protékající záchod a poradit si se špatně vyřešenými vypínači. O největší proměnu se pak postarala nová plovoucí podlaha, která nahradila starý, nevzhledný a prošlapaný koberec. Potom už stačilo jen natřít zárubně dveří a garnýže a bylo hotovo. Díky těmto úpravám byt výrazně prokoukl a dnes by ho na dědictví po pratetě tipoval jen málokdo. O nové nájemníky tak nemá nouzi, teď v něm spokojeně bydlí vysokoškolští studenti.

Než se do toho pustíte

Do úprav se můžete pustit na vlastní pěst, nebo je svěřit nám. Zajistíme výmalbu, úklid i drobné technické práce typu oprav žaluzií, vypínačů či vodovodních baterií (viz naše ceníky ). Zvládneme ale i rozsáhlejší rekonstrukce. Jak to probíhá? Domluvíme se s naším dodavatelem, který rekonstrukci zprostředkuje, sepíšeme, jaké zásahy budou potřeba, uděláme cenovou nabídku, vy ji odsouhlasíte a my už se postaráme o zbytek. Byt k pronájmu kompletně připravíme. Poradíme vám, do čeho se vyplatí investovat – na trhu s realitami se pohybujeme už 14 let, takže víme, na co nájemníci slyší. Ušetříme vám spoustu starostí i času, který byste rekonstrukcí trávili. Nemusíte shánět potřebný materiál ani kvalitní řemeslníky, kteří patří mezi nedostatkové zboží. Oboje zajistíme my, stejně jako stavbyvedoucího, který na celou rekonstrukci bedlivě dohlédne. Vy se tak nemusíte o nic starat.

Přesvědčte se o tom sami, rádi vám řekneme víc. Kontaktujte nás na telefonním čísle 777 467 487 nebo e-mail info@garantovanynajem.cz.

Mohlo by vás také zajímat

Čas jako investiční riziko
Co všechno se může stát při předání bytu

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz