Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Čas jako investiční riziko – jak drahý je ten váš?

Majitelé si pořizují byt na investici s vidinou bezpracné renty. Avšak investování do nemovitostí s sebou nese jednu velkou nevýhodu. Chcete-li peníze bezpečně zhodnotit, musíte se o ni a o nájemníky náležitě starat. Vynaložit tak bude potřeba nemalé náklady, a to nejen ty finanční, ale především ty časové, na které se často zapomíná.

 

Čas jsou peníze

Jen málokdo si dovede představit, co všechno reálně správa pronájmu obnáší. Pronajímatelé jsou potom nemile překvapeni, jak jim činnosti s ní spojené zasahují do jejich pracovního i soukromého života.  Kolik času budete muset „obětovat“, je velice těžké odhadovat dopředu. Záleží totiž hlavně na nájemnících, na které narazíte. Můžete mít štěstí a najít takové, o kterých nebudete prakticky vědět. Do bytu si ale můžete nastěhovat i „potížisty“, se kterými bude potřeba neustále něco řešit – od nezaplaceného nájmu až po rušení nočního klidu. I když si na jejich výběru dáte záležet a pečlivě je prověříte, stejně vám vyřizování nenadálých situací a nejrůznějších požadavků může vzít enormní množství času. A právě tuto nepředvídatelnost musíte vnímat jako určité investiční riziko, které může snižovat hodnotu vašeho výsledného výnosu. Spočítat si reálný zisk z pronájmu i s ohledem na hodnotu vašeho času můžete díky naší speciální kalkulačce.

Správa nemovitosti – práce na plný úvazek?

Se správou nemovitosti souvisí celá škála aktivit. Musíte kontrolovat, zda bylo zaplaceno nájemné a zálohy na služby a urgovat nájemníky, pokud se tak nestalo. Dále zařídit převod různých služeb, internetu či televize, řešit vyúčtování, daňové přiznání, ale i problémy, které souvisí s technickým stavem bytu. Běžnou údržbu sice dle zákona 308/2015 Sb. zajišťuje nájemník, avšak nejrůznější komplikace a nepříjemnosti v podobě havárií a nenadálých oprav, které umí překvapit v tu nejméně vhodnou dobu, má na starost majitel. Hlídat musíte také povinné kontroly a revize, které hrají důležitou roli v případě vzniku pojistných událostí. Pokud je zanedbáte, nemusíte se totiž dočkat vyplacení pojistky. Do toho všeho ještě přijdou „jobovky“ v podobě vytopení či vykradení bytu nebo stížnosti sousedů na rušení nočního klidu a najednou pronajímatel neví, kde mu hlava stojí.

Nechte to na nás

Chcete-li si ušetřit nervy a čas, svěřte nemovitost do správy nám a my se o všechno postaráme. Výběrem nájemníka to u nás nekončí. Přebereme na sebe veškerou komunikaci, staneme se prostředníkem mezi majitelem a podnájemníkem a ušetříme vám desítky hodin ročně. Náš zákaznický servis zpracovává na 440 e-mailových a telefonických požadavků měsíčně. Nejčastěji řeší nahlašování technických závad, žádosti o trvalý pobyt a o souhlas na ubytování u cizinců, dotazy ohledně plateb, nájmu, vyúčtování služeb, přepisu energií, jistoty a kompenzace. Přeposílá také nejrůznější informace týkající se odečtů a kontrol, vyřizuje pojistné události i stížnosti na podnájemníky. Málokdy ho něco zaskočí a překvapí a nikdy vás nenechá ve štychu, protože přesně ví, na koho se obrátit, kam napsat, komu zavolat. Situace, ve kterých se majitelé i nájemníci ocitají, totiž řešil už mnohokrát.

Ušetříme i váš čas a vy se tak konečně budete moci naplno věnovat tomu, na čem vám opravdu záleží.

Mohlo by vás také zajímat

Ročně ušetříme majitelům nemovitostí až 80 hodin jejich času

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz