Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Investovat by měl každý, radí naše hypoteční specialistka Eva Palánová

Reality a finance jsou úzce propojené. Abychom našim klientům poskytli maximální podporu, spolupracujeme se skvělou hypoteční specialistkou Evou Palánovou. Navíc jsme připravili i vlastní dluhopisy, které usnadní investování do nemovitostí.

 

Eva Palánová tvoří nedílnou součást týmu VITOM Group a GarantovanyNajem.cz. Ve finančním sektoru se pohybuje již od roku 2013 a specializuje se na úvěry, pojištění a investice.  Že je to člověk na svém místě, dokazuje i prestižní ocenění Obchodník Platinium, které letos převzala od ČSOB. Díky němu tak může svým klientům nabízet při sjednávání hypoték výhodnější podmínky, na které by jinde nedosáhli, a pomoci jim tak ušetřit tisíce korun.

Jak začala tvá spolupráce právě s VITOM Group?

Když jsem se začala naplno věnovat světu financí a hypoték, věděla jsem, že se chci propojit s realitní kanceláří. Přeci jen, právě klienti realitních společností často potřebují hypotéky. Našla jsem si proto seznam brněnských realitních společností a VITOM Group mě zaujala svým logem. A tak jsem vlastně oslovila Tomáše Suchomela a Viktora Mejzlíka. Následně jsme se sešli u kávy a dohodli se na spolupráci.

Jak vzájemnou spolupráci hodnotíš?

Rozhodně pozitivně. Velice oceňuji, že máme společný cíl a táhneme za jeden provaz. Pro každého klienta chceme dosáhnout nejlepších možných výsledků. Tím, že jsme spolu v jedné kanceláři, předáváme si všechny informace ihned. Celá koordinace obchodu je tak velmi pružná a bez časových prodlev.

Jak se pozná dobrý hypoteční specialista?

Samozřejmě nemůžu mluvit za ostatní, ale ze svého pohledu vnímám, že kvalitní specialista se pozná podle vztahu, který má ke klientovi. Já se snažím, aby mí klienti měli co nejlepší podmínky úvěru. Pro své klienty chci maximální komfort, takže vše, co můžu, zajišťuji sama, abych klientovi co nejvíce šetřila jeho čas a energii.
S klienty pravidelně komunikuji, o všem je informuji a buduji náš vzájemný vztah.

Co tě na tvé práci baví?

Především skutečnost, že pomáhám lidem najít cestu k uskutečnění jejich vizí. A na spolupráci s VITOM Group navíc oceňuji pozitivní vztahy a profesionalitu.

S kolika klienty měsíčně spolupracuješ?

Toto je velice různorodé. Některý měsíc se sejde více požadavků, jindy méně. S některými klienty mívám jen informativní schůzky, s jinými zase řešíme žádost o hypotéku na konkrétní nemovitost, s tím spojené pojištění nemovitosti a životní pojištění. Průměrně spolupracuji tak s 10 klienty měsíčně.

Spolupracuješ s klienty napříč Českou republikou?

Moje primární sídlo je na jižní Moravě a mí klienti jsou nejčastěji z Brna a okolí. Nicméně VITOM Group má pobočku i v Praze, takže pokud by pražský klient měl zájem o sjednání hypotečního úvěru, není problém za ním zajet a pomoci mu.

Jak bys zhodnotila současnou situaci na hypotečním trhu?

Mám dojem, že se zbytečně vyvolává v lidech strach a stres. Je pravda, že se úrokové sazby zvedají a jejich růst pravděpodobně bude pokračovat, ale na druhou stranu se neděje nic tak dramatického. Sazby teď byly na velmi nízké úrovni, na což jsme si rychle zvykli. Dřív tomu tak ale nebylo. Dobře si pamatuji, jak jsem si sama před lety brala svoji první hypotéku s úrokem 5,9 %.

Je třeba nad hypotékou přemýšlet tak, že si půjčujeme svoje vlastní peníze z budoucnosti. I kdybychom si je šetřili třicet let, tak bychom si jich stejně museli našetřit tolik, kolik dělá inflace.

Jaký je rozdíl mezi hypotékou na vlastní bydlení a na investiční nemovitost?

Rozdíl je především v samotném účelu, za jakým si hypotéku pořizuji. Ve vlastní nemovitosti plánuji bydlet, zatímco investiční byt chci například pronajímat. Někdo si zase pořídí byt financovaný hypotečním úvěrem a počítá s tím, že hypoteční úvěr časem převede na své děti, takže ty už nebudou muset tolik splácet. Někdo investiční nemovitost vnímá zase jako jistotu do svého důchodu. Anebo jen jako vidinu zisku, protože cena nemovitosti v čase roste.

Ne každý si ovšem může dovolit investiční nemovitost, a právě pro tyto zájemce jsou velmi efektivní například investice do dluhopisů.

Můžeš nám říci více o dluhopisech služby GarantovanyNajem.cz?

Dluhopisy GarantovanyNajem.cz jsou zajímavou variantou pro všechny, kdo chtějí investovat do nemovitostí. Za zakoupené dluhopisy se nakupují další nemovitosti, ty se dále pronajímají a klient má zajištěný svůj výnos. Dluhopisy jsou určeny na 5 let a každý rok je z nich vyplácen výnos ve výši 5,05 %.

Klientům, kteří nechtějí své finance ponechat pouze ležet na běžném účtu nebo spořícím účtu, tak investici do dluhopisů určitě doporučuji.

Evi, přejděme teď ještě k tvému soukromí. Ty jsi taková hodně energická, tak čím trávíš svůj volný čas? 

Mám rodinu, dvě děti a dům na vesnici, takže je pořád co dělat. Chováme spoustu zvířat, kromě psů, koček a slepic také lamy alpaky, se kterými provozujeme alpaka trekking, kdy pořádáme procházky po Moravském krasu i s průvodcem. Ve volném čase jsem se teď nadchla pro bubnování na brazilských bubnech, které má ohromnou energii a svou atmosférou vás okamžitě přenese na slavný karneval v Rio de Janeiru.

To zní skvěle. A poslední otázka: co bys vzkázala zájemcům o hypotéku? Máš pro ně nějakou radu nebo tip? 

Zastávám názor, že pokud má člověk možnost, měl by určitě investovat a pořídit si investiční byt. Ve chvíli, kdy má již zajištěné vlastní bydlení, tak by měla přijít na řadu investice. A čím dříve se pro tento krok rozhodne, tím lépe.

Potřebujete poradit s hypotékou nebo s jejím refinancováním? Kontaktujte přímo Evu Palánovou na telefonním čísle +420 608 680 542 nebo na e-mailu eva.palanova@vitom.cz

Nebo chcete nemovitost prodat, koupit či se dozvědět víc o našich dluhopisech? Dejte nám vědět, rádi vaše dotazy zodpovíme.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz