Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Hledáme lidi se stejnou energií, jakou máme my

Důslednost, fokus na cíl a chuť vítězit. To jsou vlastnosti, které nejlépe charakterizují našeho nového ředitele obchodu Tomáše Vodáka. Jaké to je naskočit do vedoucí pozice v nové firmě, jak rychle se mu podařilo „rozkoukat” a jaké změny u nás v nejbližší době plánuje? O to vše se podělil v našem rozhovoru.

 

Co jsi dělal předtím, než jsi nastoupil k nám do firmy?

Celý život se věnuju obchodu jako takovému. Prošel jsem si velkou nadnárodní korporací nebankovních půjček, mám za sebou vlastní developerský projekt, spolupracoval jsem s různými společnostmi ohledně nastavování procesů ve firmách a integrace nových lidí do firem.

Co důležitého sis z těchto prací odnesl?

Tím, že se jednalo o hodně různorodou práci, tak jsem nabral zkušenosti z každého oboru. A ty bych teď chtěl uplatnit při budování stabilního týmu. Chci, abychom se opravdu stali takovou rodinou, která bude pracovat na naší společné vizi a předávat ji dál.

Proč jsi přišel zrovna k nám?

Zaujala mě vize firmy jako taková a líbila se mi energie zakladatelů a majitelů, Tomáše a Viktora.

Jak probíhaly první dny v nové práci? Pro člověka zvenčí musí být těžké se ve všem zorientovat. Jak se ti to daří?

Díky skvělé adaptaci naší personalistky, která je zároveň manažerkou štěstí – což není ve firmách obvyklé – byl můj nástup perfektní. Vždycky jsem dostal odpověď, kterou jsem potřeboval, všichni byli ochotní, vstřícní, všechno ukázali, vysvětlili. Bylo to něco úplně jiného, než na co jsem byl zvyklý z minulosti z předchozích zaměstnání.

Tvoje „nováčkovství” s sebou může přinášet i spoustu kladů. Třeba tím, že jsi nový, můžeš vidět věci, které my ve firmě už nevidíme nebo přehlížíme.

Přesně tak, v tomto určitě vidím největší výhodu. Po měsíci tady jsem v určitých procesech a věcech objevil hluchá místa, která bych chtěl zaplnit nebo úplně odstranit.

Můžeš být konkrétní? V čem spatřuješ největší rezervy?

Týká se to obchodníků, toho, jak pracují, jak se ve firmě potkávají, jaká tady panuje atmosféra. Všechno chceme změnit. Nastavíme nová pravidla tak, aby to fungovalo a bylo to pro ně zábavnější.

Máš už nějaký přesnější plán, jak toho chceš docílit?

Určitě. Chci s nimi mluvit, minimálně jednou týdně se s nimi potkat, třeba při snídani. Popovídat si o tom, co je baví, proč tady s námi jsou. Zároveň bych to rád využil i do náborového formátu. Je důležité, aby vedle sebe měli lidi, se kterými si budou ladit a budou všichni na stejné vlně.

Tím jsi mi nahrál na další otázku. Momentálně totiž hledáme další kolegy do týmu, a to na pozice obchodníků, vedoucího týmu pronájmů a vedoucího výkupu a prodeje nemovitostí. Jací by měli být, co by jim nemělo chybět?

Obchodníci by měli mít ten správný „drive” a hlavně jasný cíl, tedy prodat, nakoupit. Musí mít tu stejnou energii jako my, sdílet s námi stejné hodnoty, vědět, proč to děláme. Co se týká pozic vedoucích, tak u nich je důležitý nadhled a ideálně zkušenosti z obchodnického pole.

S jakými lidmi se tobě osobně nejlépe spolupracuje?

Potřebuju kolem sebe lidi s vlastním názorem, odhodlané něco dokázat, s jasným cílem, pevnými hodnotami a s velkou mírou zodpovědnosti jak vůči klientům, tak vůči firmě samotné. Nevadí mi, když budou v obchodě lepší než já, ale když si neví rady, dokážu je mentorovat a navést na správnou cestu. Během svojí více než patnáctileté praxe jsem si ledasčím prošel, takže mám za sebou nejen úspěchy, ale i neúspěchy. A právě ty mě posunuly dál a dokážu díky nim obchodníky připravit na to, co může přijít a poradit jim, jak se tomu vyhnout.

Přejděme teď k tvému soukromí. Když se potřebuješ odreagovat od práce, čím relaxuješ? Co ti dělá radost?

Největší radost mi dělá můj syn. Tomu se snažím předat hodnoty, které vytvářím. Rád si s ním zahraju basketbal nebo se projedu na kole. Hlavu si vyčistím výletem na motorce, ideálně někam za sluncem.  Zamiloval jsem se do Itálie, hlavně do Toskánska a okolí Říma. Líbí se mi tamní kultura, lidi i počasí. Rád se také vzdělávám, protože seberozvoj je důležitý, pokud se chce člověk posunout někam dál.

Co bys vzkázal lidem, kteří u nás chtějí pracovat?

Je to jednoduché, ať se přijdou podívat, jak pracujeme. Ať si s námi přijdou popovídat, vyzví, co jsme zač jako lidi, jako firma. My se zase zeptáme jich, jaký žijí život, kam by se chtěli posunout, jaké mají hodnoty. Když se v tom všem potkáme a bude oboustranný zájem, můžeme se společně posunout dál.

Chcete u nás pracovat?

Chtěli byste se stát součástí našeho týmu? Dejte nám o sobě vědět a pošlete svůj životopis na kariera@vitom.cz. Rádi se s Vámi setkáme.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz