Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Hypotéka na investiční byt? Jde to i bez starostí

Průměrná úroková sazba hypotečních úvěrů je stále atraktivní, banky dokonce za loňský rok poskytly rekordní objem hypoték. Vedle pořízení vlastního bydlení stoupá zájem také o koupi nemovitostí na pronájem, financované rovněž hypotékou. Lze to dokonce i bez starostí o pravidelné splátky. Jak na to?

 

Zájem o zajištění vlastního bydlení s vidinou toho, že za něj jednou přestaneme platit pravidelnou měsíční splátku nebo nájem, je stále silný. Dokládá to loňský rekordní objem hypoték i lákavé úrokové sazby, které umožňují pořídit si byt či dům výhodněji. Věděli jste ale, že existují také takzvané investiční hypotéky, tedy hypoteční úvěry určené přímo pro pořízení nemovitosti na pronájem?

Jiná pravidla hypoték

Investiční hypotéka slouží právě k pořízení nemovitosti, kterou plánujete následně pronajímat. Překážkou pro její získání není ani stávající hypotéka na vlastní bydlení. Investiční hypotéka má ale trochu jiná pravidla. Zatímco pro vlastní bydlení banka půjčuje obvykle 80 % z hodnoty nemovitosti, v případě investiční nemovitosti je to jinak. Liší se rovněž i podmínky jednotlivých bank a každou žádost je navíc nutné posuzovat individuálně. Pokud plánujete koupi investičního bytu, kontaktujte nás, navrhneme vám nejlepší možné řešení.

Pokud právě přemýšlíte o pořízení bytu na pronájem, máme pro vás hned několik důvodů, proč je to dobrý nápad. Prvním z nich jsou zmiňované úrokové sazby, které umožňují zajistit výhodnější podmínky úvěru. Investiční nemovitost také z dlouhodobého hlediska poskytuje jistotu v několika ohledech. Pokud se rozhodnete přestěhovat ze současného bydliště do místa, kde máte druhou nemovitost, automaticky vám odpadá starost s hledáním bydlení. Investiční nemovitost také může skvěle posloužit jako startovací byt pro vaše děti. Anebo zkrátka jako vaše doživotní jistota.

Bez starostí o splátky

Z pohledu řešení mnoha životních situací je investiční nemovitost zároveň jedna z nejlepších možných forem investic. Máte vždy záložní řešení, na které se můžete vy nebo vaše rodina spolehnout. A to nejlepší na konec? Pokud se při pronajímání nemovitosti rozhodnete využít služeb od GarantovanyNajem.cz, odpadnou vám i starosti o pravidelné splácení vaší investiční hypotéky. Nájemné budete mít každý měsíc přesně ve stanovený den na účtu. Neřešíte přitom jestli je byt zrovna obsazený, anebo na svého nájemníka teprve čeká. Za pravidelné platby nájemného totiž vždy ručíme.

Pro investiční hypotéku je dobré se rozhodnout co nejdříve. A to zejména pro co nejdelší možnou splatnost, a tím pádem nízké měsíční náklady tak, aby nájem nejlépe pokryl splátky hypotéky. Ideální je mít veškeré úvěry splacené během ekonomicky aktivního života. V důchodu si můžete jen užívat výnosu z pronájmu. Ať už je pro vás tato doba sebevíce vzdálená, vyplatí se brát ji v potaz s dostatečným předstihem. Jednoho dne budete za své rozhodnutí vděční.

Pokud přemýšlíte o pořízení investičního bytu a jeho následném pronajímání, dejte nám vědět. Rádi vám pomůžeme vybrat tu správnou nemovitost.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz