Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Jak bojovat s inflací? Investovat do nemovitostí lze i bez hypotéky

Následky koronavirové pandemie, podzimní energetická krize nebo válka na Ukrajině ovlivňují dění na českém realitním trhu. Rostoucí inflace „požírá“ nastřádané úspory, peníze uložené na spořicích účtech se tak začínají znehodnocovat. Čím dál více lidí proto hledá způsob, jak devalvaci svých financí zabránit.

 

Šílenství na hypotečním trhu

Investicím do nemovitostí Češi dlouhodobě věří. Nic se na tom nezměnilo ani v této turbulentní době. Spíš naopak. Hlavně únor a březen letošního roku patřily k rekordním, pokud jde o počet sjednaných hypoték. Na hypotečním trhu zavládlo hotové šílenství. Důvodů k němu nastalo hned několik. Česká národní banka v loňském roce snížila základní sazby, což vedlo k nižšímu úročení hypoték. Vláda navíc schválila zrušení daně z nabytí nemovitosti. To vše způsobilo výrazný nárůst poptávky po nemovitostech, který se kvůli omezení cestování a ubytování promítl i do rekreačního bydlení.

Silná poptávka tak podstatně převýšila slabou nabídku, která na trhu trvá už několik let, a způsobila rychlý růst cen nemovitostí. Meziročně stoupla jejich cena o více než 10 %. Takový markantní nárůst nás podle statistik nelichotivě řadí na přední místa žebříčku nejen v Evropě, ale i ve světě. Silná poptávka navíc přinesla ještě další důsledek. Ve snaze získat nemovitost za každou cenu se začali kupci přeplácet.

Intervence ČNB sníží dostupnost vlastního bydlení

Nízké úrokové sazby už však patří minulosti. Nyní se pomalu, ale jistě začínají opět zvyšovat – v současnosti neklesají pod 2 %. Česká národní banka navíc od 24. 6. 2021 přistoupila k dalšímu kroku a zvedla základní sazbu z 0,25 na 0,5 %. Ačkoli se to nezdá mnoho, analytici předpokládají, že další zvýšení budou brzy následovat. A protože se od základní úrokové sazby odvíjí úročení komerčních úvěrů, znamenalo by to znatelné zdražování hypoték a pravděpodobný pokles zájmu o nemovitosti. Kvůli obtížné dostupnosti hypotečních úvěrů se tak vlastní bydlení může brzy stát záležitostí elit, dosáhne na něj totiž čím dál méně lidí.

Jde to i bez hypotéky

Uvažujete o investici do nemovitostí, ale na hypotéku nyní nedosáhnete a ceny nemovitostí se vám zdají přemrštěné? Pokud máte naspořenou menší částku, klidně i v řádu od desítek tisíc, zvažte nákup nemovitostních dluhopisů. Od listopadu 2020 s námi můžete zhodnotit své finance prostřednictvím nákupu pětiletých Dluhopisů, a to již od částky 50 000 Kč s úrokem 5,05 % p.a. Při investici 100 000 Kč tak za 5 let získáte investiční výnos 25 250 Kč.

Co děláme s penězi, které nám investoři svěří?

To, co umíme. Kupujeme za ně nemovitosti. Když je třeba, tak je opravíme. A pronajmeme je do služby GarantovanyNajem.cz. My tak vyděláme na výplatu investičního výnosu. A naši klienti tak společně bezpečným způsobem investují do nákupu nemovitostí bez rizik a starostí spojených s péčí o nemovitost.

Nákup dluhopisů je bezpečná konzervativní investice, která stojí za úvahu a hlubší poznání.
Chcete vědět víc? Ozvěte se nám, rádi vám poradíme.

Mohlo by vás také zajímat

Brno rychle dohání Prahu v ceně nemovitostí
Investovat by měl každý, radí naše hypoteční specialistka

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz