Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

5 jednoduchých rad, jak v domácnosti ušetřit tisíce korun měsíčně

Ceny energií prudce rostou. Varování o tom, jak bude hůř, se na domácnosti valí snad ze všech stran. A bohužel je vzhledem k aktuální „neklidné” situaci na energetickém trhu nemůžeme brát na lehkou váhu. Utáhnout opasky si bude muset řada z nás. Jak a kde ušetřit?

 

1. Zafixujte si ceny

Nechte si ceny energií zafixovat na úroveň, na které jsou teď. Ta sice nepatří k nejnižším, ale analytici a odborníci se shodují v tom, že jde o cestu pro vaši peněženku nejméně bolestnou. Výhledy do budoucna totiž nejsou zrovna radostné, ceny elektřiny na burzách nyní trhají historické rekordy a v brzké době se na tom pravděpodobně nic měnit nebude. Smlouvu s dodavatelem uzavřete ideálně na dva roky.

2. Poohlédněte se po novém dodavateli

Poohlédnout se můžete i po jiném, levnějším dodavateli, projděte nabídky na trhu a porovnávejte. K dispozici máte nejrůznější kalkulačky, které vám všechno jednoduše a přehledně vypočítají. Neorientujte se ale jenom podle ceny, důkladně si pročtěte smlouvy i obchodní podmínky a zajímejte se také o výpovědní lhůty či různé poplatky za předčasné ukončení smlouvy. Jinými slovy, ujistěte se, že uzavíráte smlouvu s opravdu důvěryhodným partnerem.

3. Zaveďte úsporná opatření

Začněte přemýšlet, jak rodinnému rozpočtu alespoň trochu ulehčit. Peníze nám často vylétávají oknem – doslova. Právě přes ně uniká nejvíce tepla, pořádně je proto zaizolujte a kvalitně utěsněte, pomoci mohou i venkovní rolety nebo robustnější závěsy. Svou pozornost zaměřte také na radiátory. Neblokujte produkované teplo nábytkem, dlouhými záclonami ani rozvěšeným oblečením. Topení pravidelně odvzdušňujte, vysávejte a utírejte na něm prach. Bydlíte-li v cihlovém nebo panelovém domě, pak umístěte za radiátor hliníkovou fólii, ať vám teplo nepohltí zdi, ale vrátí se zpět do místnosti.

4. Udržujte se v kondici

Nemalé částky za energii můžete ušetřit také tím, že budete posilovat svoji imunitu. Začněte třeba tak, že u vás doma stáhnete topení na 20–22 °C, v ložnici potom bude stačit 18 °C. Už snížení teploty o pouhý jeden stupeň představuje 6% úsporu nákladů na energie. Za otužování vám poděkuje jak vaše peněženka, tak i vaše tělo. Náhlé změny teplot, kdy přecházíme z přetopených místností do chladného prostředí venku, mohou způsobit řadu nepříjemných onemocnění.

5. Hledejte nové příležitosti

Nová situace přináší nové možnosti. Zamyslete se tedy nad tím, jestli by ve vašem životě nešlo něco změnit, vylepšit. Vnímejte krizi jako příležitost k růstu, naučte se něco nového, vzdělávejte se, zajímejte se o to, jak byste vašemu rodinnému rozpočtu mohli přilepšit. Na trhu je například řada investičních příležitostí, díky kterým můžete své ušetřené peníze zhodnotit, ať už jde o investiční nemovitosti nebo realitní dluhopisy. Chcete se o nich dozvědět víc? Kontaktujte nás a společně probereme vaše možnosti.

Mohlo by vás zajímat

Nenechte své úspory napospas inflaci. Investujte do dluhopisů s ročním zhodnocením 5,05 %!

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz