Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Když jsou šťastní lidi kolem mě, jsem šťastná i já

Empatická, vstřícná, laskavá. Jen těžko bychom hledali člověka, který by se víc hodil na pozici manažerky štěstí, než je personalistka Kamila Sedláčková. Jak u nás ve firmě pečuje o harmonické prostředí a kdo se stará o její blaho?

 

Jak je to dlouho, co pracuješ pro GarantovanyNajem.cz? Co jsi dělala předtím?

Už jsem tady tři čtvrtě roku. Předtím jsem měla svůj vlastní projekt, pořádala jsem workshopy business etikety a školila jsem soft skills pro jednu vzdělávací společnost. A vzdělávání se věnuju dál.

Proč jsi přišla zrovna k nám? Co tě na pozici zaujalo, proč se ti zalíbila?

Hledala jsem něco, čemu bych se mohla ještě na pár hodin věnovat, protože školení není tak časově náročné. Narazila jsem na inzerát služby GarantovanyNajem.cz, ve kterém hledali personalistku/manažerku štěstí. Ten název mě hned zaujal, protože mě zajímalo, co se za ním skrývá. Tomáše s Viktorem jsem navíc znala už dříve přes networkingový klub. Takže jsem nešla do ničeho neznámého.

Přiznám se, že jsem o manažerce štěstí slyšela poprvé teprve nedávno. Jak moc rozšířená ve firmách tato pozice je?

U nás v Česku moc ne. Jedná se o novou pozici, takže není nikde zpracovaná její přesná náplň. K dispozici jsou jen základní manuály. Firmy navíc nemají prostor, aby mohl člověk danou pozici vykonávat na 100 %.

Jak to je ve službě GarantovanyNajem.cz?

Ani v ní ten prostor bohužel ještě úplně není. Určitě bych se chtěla této pozici věnovat víc, v současnosti mi zabírá zhruba 20 % času.

Jaké by vlastně měl mít manažer štěstí předpoklady? Musí oplývat nějakými speciálními znalostmi nebo vzděláním?

Určitě musí být empatický a mít opravdový a upřímný zájem o lidi. Chybět by mu neměly životní zkušenosti, aby se dokázal na věci dívat z různých úhlů pohledu. Důležité je, aby dobře znal sám sebe, od toho se totiž pak odvíjí poznání ostatních. Co se týká odborných znalostí, mně určitě pomohly rozsáhlé kurzy koučinku, NLP technik (postupy, které zlepšují komunikaci a pomáhají při řešení problému a dosahování cílů), odblokování, psychologický výcvik, odborná literatura.

Jak často za tebou zaměstnanci chodí?

Zatím to funguje spíš tak, že já chodím za nimi. Ještě na to úplně nejsou zvyklí, že tady ta pozice pro ně je. Takže je to o tom, že monitoruju situaci, jestli někde nevzniká nějaký tlak. Dostávám také podněty od vedoucích divizí, kteří nejlépe ví, co se v jejich týmu děje.

Když tedy nastane nějaký problém a na pracovišti to trochu „skřípe”, jak to řešíš?

Vždycky se je snažím uklidnit a vysvětlit jim, že všechno má svoje řešení. Myslím, že ke mně mají důvěru, protože ví, že je ze svojí pozice manažerky štěstí nebudu nijak posuzovat v odborných věcech. Nejčastěji je trápí, že nestíhají nebo že jim něco nejde tak, jak si představovali. Ptám se jich na to, co se jim líbí, nelíbí, co by se dalo změnit a jak. Vyslechnu si obě strany a pokouším se je vzájemně propojit. Funguju jako takový mediátor.

Umíš být manažerem štěstí i sama sobě? Kdo se stará o to, abys byla spokojená ty?

Každý by měl být manažerem štěstí sám sobě. To, jestli jsme šťastní nebo ne, ovlivňujeme ze 100 % jenom my sami. Když ale potřebuju něco řešit já sama, tak mám vedle sebe lidi, kteří mě nejen vyslechnou, ale zároveň dokážou dát věci do pohybu.

Přejděme k tvému soukromí. Co ti dělá radost, jak trávíš svůj volný čas?

Miluju wellness a relaxaci, sauny, masáže, přitom nejvíc vypnu. Ráda pobývám venku v přírodě, ideálně někde u vody – možná proto, že jsem narozená ve znamení Ryb. Takže často vyrážím na loď, na člun, potápím se. Volný čas trávím také v lese, houbařením. Hodně mi ho vyplňuje i cestování, ať už po Česku nebo po cizích zemích. Nejlépe se cítím v blízkosti moře.

Co bys vzkázala lidem, kteří uvažují o práci ve firmě GarantovanyNajem.cz? Na co se mohou těšit?

Určitě na možnost seberealizace, pro kterou je tady opravdu veký prostor. I když je firma malá, procesy má nastavené jako velká. Hodně se zde dbá na zpětnou vazbu, která sehrává důležitou roli při zlepšování. Tím hlavním je však super parta lidí. Přesto, že je každý z nich úplně jinou osobností, krásně do sebe zapadají. Přátelský kolektiv tady tak není jenom fráze. Možná je to tím, že každý zná svůj socionický typ i typologii ostatních, což hodně usnadňuje komunikaci a pomáhá vytvářet příjemné pracovní prostředí.

Chcete u nás pracovat? 

Pokud byste se rádi stali součástí našeho týmu, napište nám na kariera@vitom.cz. Na pohovoru vás s úsměvem přivítá právě Kamila.

Kontaktujte nás

Sdílejte:

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Nechte nám na sebe kontakt

Ozveme se vám do 1 pracovního dne.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz