Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Měníme český realitní trh k lepšímu

Když jsme v 19 letech zakládali s Viktorem Mejzlíkem realitní společnost VITOM, nemohli jsme tušit, co nás čeká. Respektive jaké výzvy si do cesty sami dáme. Jsem totiž přesvědčen o tom, že pokud si nepřipravíme výzvy vlastní, naloží nám je život sám. A ty se nám pak nemusí líbit.

 

Už v roce 2007 jsme chtěli realitní trh „změnit“. Měli jsme lepší prezentaci nemovitostí z hlediska fotografií a nabídkových listů, jak ostatní. Měli jsme lepší výsledky pro majitele jak ostatní, ale trh jsme nijak zásadním způsobem ovlivnit nedokázali. Skutečná změna nastala až v roce 2014, kdy jsme jako první na českém trhu přišli s myšlenkou dlouhodobého garantovaného pronájmu, který nás nadchl hloubkou svojí vize:
GarantovanyNajem.cz je služba, díky které skutečně pomáháme majitelům nemovitostí k tomu, aby se ve svém životě mohli věnovat tomu, co skutečně milují tím, že je zbavujeme starostí spojených s pronajímáním nemovitostí. Jejich jedinou starostí je to, jak každý měsíc naloží s příjmem z pronájmu.  

Každý dlouhodobý vztah je výzva

Z rychlého realitního byznysu jsme zkrátka „přepnuli“ na dlouhodobý vztah s majiteli nemovitostí, péči o jejich majetek i podnájemníky. A to je závazek. Do vztahu realitní společnost–klient jsme tak vnesli zodpovědnost, potřebu větší důvěry a transparentnosti. Což bylo v realitním světě do té doby absolutně nestandardní.

V ČR je naše služba po 7 letech vývoje stále více vidět. Lidé se jí učí rozumět a chápat výhody, které jim přináší. Začínají nám důvěřovat a pro mnohé je to jediná rozumná alternativa mezi pronájmem a nepronájmem. Tedy pokud pronájem, tak jedině s garancí pravidelného příjmu, péče o majetek i podnájemníky.

Už nejsme na trhu sami, a to je dobře

Klasická správa nájemního bydlení byla do roku 2014 téměř jedinou možnou pomocí s pronájmem nemovitosti. Dnes je tak málo poptávaná, že se musí tyto společnosti přeorientovat na náš styl agenturního pronájmu. A to je taky dobře. Protože tato pomoc pro majitele nemovitostí nedávala z našeho pohledu smysl.  Agentura si účtuje 10 % z nájemného za to, že všechny problémy, které vytvoří, jdou stejně za majitelem. Je v bytě neobsazenost? Nevadí, zaplatí ji majitel. Je v bytě dlužník? Nevadí, zaplatí to majitel. Klient, kterého jsme doporučili, vrátil byt poškozený? Nevadí, zaplatí to majitel. Tato služba zkrátka přestala dávat smysl.

Naše průlomová myšlenka „agenturního pronájmu“ rychle inspirovala Česko a logicky začala vznikat konkurence. Dokonce i na Slovensku už najdete firmu s velmi podobným názvem, logem i webem, jen ho mají v modré?. Jdeme příkladem, a to je fajn. Nutí nás to k přemýšlet, inovovat, hledat správné lidi, neustále vzdělávat sebe i celý tým, rozvíjet službu, nové produkty i technologie. Spousta práce, která nás baví.

Navíc, pokud budou i naši konkurenti realizovat myšlenku agenturního pronájmu v námi nastavené kvalitě, máme vysokou šanci, že se stane garantovaný pronájem jakýmsi standardem. Pro majitele je totiž představa, že jim byt nikdo nezničí a příjem z pronájmu mají stále, i když v bytě nikdo nebydlí (anebo v něm bydlí neplatič), sexy přitažlivá a zachovává hodnotu už tak hodnotných nemovitostí.

Máme před sebou trh s cca 200 tisíci byty na pronájem. Odhadujeme, že vhodných bytů do naší služby je něco kolem 45 tisíc. Takže máme co dělat☺.

Hledíme dál než na první kopec

Začali jsme hezky od píky založením realitní kanceláře VITOM, která se již 13 let stará o prodeje nemovitostí a pronájmy bytů podnájemníkům. Do skupiny VITOM Group patří také koncept GarantovanyNajem.cz se čtyřmi franšízami a službou Váš Domácí, která se stará o požadavky podnájemníků a technickou správu bytů.

Neustále ale hledíme kupředu a přemýšlíme, jaké další smysluplné projekty můžeme přivést na svět. Takže jsme 11. 11. 2020 spustili nový produkt, sdílené investování do nemovitostí prostřednictvím nákupu dluhopisů. S garancí dobrého výnosu, jak jinak. Můžeme tak pomoci lidem, kteří mají volné finanční prostředky a chtějí je investovat do nemovitostí. Možná ale neví jak nebo jich nemají dostatek.

Když máte dobrý nápad, který opravdu pomáhá, a obklopíte se správnými lidmi, dějí se zázraky. Taky věříme v to, že buď budeme hodnotní, anebo budeme zbyteční. To je myšlenka, která je platná pro všechno. Řídíme se etikou a respektem ke všemu živému i neživému. Jsme EKO a animal friendly. Nekupujeme nic, co ubližuje zvířatům nebo planetě. Pokud ano (třeba benzín), tak jen proto, že (zatím) nevidíme logickou alternativu.

Tohle je naše cesta. Kdo chce, může jít s námi. Amen?

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz