Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Moje práce je pro mě koníčkem

Práce obchodníka není pro každého. Chce to velkou dávku empatie, zájem o potřeby klientů a schopnost vyjednávat. Filip Hylák je obchodníkem služby GarantovanyNajem.cz již více než dva roky. Prozradil nám, jak se vyvíjela jeho kariéra, co zahrnuje jeho pracovní náplň, i jak vnímá prostředí ve firmě.

 

Jak dlouho pracuješ v Garantovanynajem.cz?

V Garantovanynajem.cz (dále GN) působím od srpna 2018, kdy jsem začínal na pozici obchodníka realit. Měl jsem na starosti pronajímání bytů, které máme ve správě. Přibližně po půl roce jsem se stal obchodníkem pro GN, kdy je mojí pracovní náplní převážně náběr bytů do naší správy. A na této pozici působím i v současné době.

Můžeš nám popsat své začátky? Co pro tebe bylo nejtěžší?

Těžké pro mne bylo nalezení své vlastní cesty. Najít si způsob, jak zaujmout majitele a odprezentovat službu GN tak, abych byl lidský a přirozený. Svou cestu jsem si našel a můžu říci, že ji používám i dnes. Stále je ale něco nového, co se člověk může naučit. Ať už je to v oblasti obchodních dovedností, v legislativě apod.

Můžeš více přiblížit svou pracovní náplň?

Moje práce se skládá hned z několika činností. Jednou z nich je důkladná příprava na schůzku majitelem nemovitosti, kterou chceme získat do správy. V této fázi je potřeba získat všechny potřebné informace o dané nemovitosti, zjistit, jak vlastně vypadá apod. Na tomto základě pak připravuji cenovou nabídku, kterou majiteli předkládám. Během schůzky s majitelem samozřejmě diskutujeme i další faktory spolupráce, jakými jsou například délka nájmu apod.

Finální fází celého procesu je uzavření samotné smlouvy, nemovitost vstupuje do správy GN. Tento proces zahrnuje i technické převzetí nájmu a následnou péči o byt po celou dobu nájemní smlouvy.

Co považuješ za svůj největší úspěch?

Jako největší úspěch bych označil celou dosavadní spolupráci s GN. Za dobu mého působení jsem do portfolia GN nasmlouval přibližně 140 jednotek, mezi kterými byly byty i rodinné domy.

Čím tě firma nejvíce obohacuje z pohledu osobního rozvoje?

Jednoznačně v obchodních dovednostech. Mám k dispozici školení i vlastního mentora, tím je jeden ze zakladatelů GN, Viktor Mejzlík. S Viktorem stále pravidelně komunikujeme a předáváme si naše poznatky a znalosti z oblasti obchodu i realitních služeb. Ve chvíli, kdy jsem do GN nastoupil, tak jsem o realitách nevěděl téměř nic. Díky GN jsem se naučil v této oblasti pohybovat, za což jsem velmi vděčný.

Jaké jsou tvé vize do budoucna?

Jednoznačně si chci udržet své standardy při náběru bytů, a to jak v jejich počtu, tak kvalitě. Moje práce mi dává smysl, vím, že služba GN je kvalitní a vidím hodnotu, kterou přináší majitelům.

Motivuje mě, když uzavřeme smlouvu na nějaký zajímavý projekt, když se daří nabírat byty apod. Kombinace hodnotné služby, kterou nabízíme, a úspěchu, je pro mě hnacím motorem. Moje práce je pro mě současně i zábavou, a to považuji za největší vítězství.

Jaké přednosti služby GN bys rád zmínil majitelům nemovitostí?

Nejprve bych rád řekl, že každý majitel nemovitosti si musí důkladně rozmyslet, jakou cestou se vydá. Jestli si chce kompletní starost o nemovitost a s tím spojené výdaje času i energie, řešit sám, nebo si najde zprostředkovatele.

Služba GN je tu jak pro pronajímatele, tak podnájemníky. Zajišťujeme, že obě dvě strany mají stejná práva a povinnosti. Jednou z hlavních výhod spolupráce s GN je, že majitel nemovitosti se na nás může zcela spolehnout. Má jistotu, že mu zajistíme perfektní péči o jeho byt a současně každý měsíc obdrží smluvený nájem.

Jak dlouho přibližně trvá, než dojde k uzavření smlouvy s majitelem?

Průměrně lze říci, že uzavření smlouvy na jeden byt trvá přibližně patnáct hodin. V rámci tohoto času je započítána i potřebná administrativní agenda.

Kolik bytů měsíčně získáš do správy GN?

Měsíčně se jedná přibližně o 9 bytů.

GN má interní desatero, které je velmi zaměřené na ekologii. Jaký k němu máš přístup?

Ekologie je mi velmi blízká, zajímám se o jiné formy stravování, jakými jsou třeba vegetariánství a veganství. Během studií jsem se věnoval trvale udržitelnému rozvoji, a toto téma mne zajímá i v současnosti.

Hodně se mi taky líbí, že jako firma střádáme elektroodpad, který následně odvážíme do původní firmy. Ale těch pozitivních prvků je mnohem více. Jako firma se stále rozrůstáme, na kolegy je naprostý spoleh a všechny části, od back office, přes techniky a obchodníky, spolupracují a vzájemně se podporují.

Bylo na firmě něco, co bys zhodnotil negativně?

Řekl bych, že v počátku nebyl úplně pozitivní přístup k zaměstnancům. Chyběla mi tam především důvěra, která vyústila v odchod řady šikovných kolegů. Časem se tento postoj změnil k lepšímu. Důvěra je tu dnes skutečně znát a vztahy mezi zaměstnanci a nadřízenými fungují bez obtíží.

Aktuálně hledáme do Brna kolegu na pozici obchodního zástupce. Co bys zájemcům o tuto pozici doporučil?

Osobně si myslím, že je užitečné, aby měl již nějaký pojem o realitách a věděl, jak funguje nájem. Protože právě to bude jeho pracovní náplň. Je potřeba být připravený fungovat samostatně, a pokud člověk v oblasti nemovitostí ještě nepracoval, tak pro něj může být začátek spíše těžký.

Jak trávíš svůj volný čas?

Pokud si chci skutečně odpočinout, tak jdu pracovat rukama. Pracuji třeba na zahradě nebo na domě rodičů. Manuální práce je pro mě relaxace a můžu takzvaně vypnout hlavu. Co se týče mých koníčků, tak mám rád sport, a to jak pasivně, tak aktivně. A navíc rád cestuji a poznávám Českou republiku.

Je něco, co bys rád vzkázal svým kolegům či klientům?

Děkuji, rád. Všem kolegům bych rád řekl, že odvádí skvělou práci, a ať nepolevují v tom, co dělají. Naši klienti jsou pak spokojení a budou se k nám vracet.

Majitelům nemovitostí, kteří s námi spolupracují, bych rád poděkoval za projevenou důvěru. Důvěru ve mně i v GN. A pokud by kdykoliv cokoliv potřebovali, ať neváhají se na mě obrátit.

Chcete se nás na cokoliv zeptat?

Pro otázky ke službě GarantovanyNajem.cz volejte 777 467 487. A pokud byste u nás rádi pracovali, napište nám na kariera@vitom.cz .

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz