Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Šok pronajímatele: Z luxusního bytu se stala zakouřená noclehárna

Karel V. se společně s manželkou rozhodli, že si k výplatě přilepší pronájmem bytu po babičce. S vidinou pravidelného zisku, byt pronajali solidně působícímu zájemci. Dodnes se Karel V. soudí o nezaplacené nájemné a nutné opravy.

Pronájem bytů je dnes aktuální trend, který může do rodinného rozpočtu hodně přilepšit. Většina majitelů nechce utrácet za servis realitních společností a nájemníka shání sama. Jakého? Přece spolehlivého. Všichni chtějí přesně to, na co mají plné právo. Pravidelně zaplacený nájem a uvedení bytu do stavu předání, poté co bude ukončena smlouva o pronájmu.

Přesně to chtěl i Karel V. (54). S manželkou Marií připravili “neprůstřelnou smlouvu.” Inzerát poptávající slušného nekuřáka bez zvířat umístili na několik atraktivních webů. Reakce se rychle dostavily. Ozvala se matka s dcerou, pracující důchodce a třicetiletý podnikatel. Karel se po poradě s manželkou rozhodl pro mladého podnikatele. Bude s ním nejméně starostí, nikoho nebude rušit dětský pláč, ani nadbytečné stížnosti a dotazy.

Nový nájemník zaplatil nájemné na měsíc dopředu a dvě vratné kauce. Jak se později ukázalo, byly to poslední peníze, které Karel s manželkou uviděli. Sérií různých výmluv se nový nájemník dokázal v bytě zabydlet na celé čtyři měsíce. Poté se odstěhoval s tím, že přeci vůbec nic nedluží. Největší šok však nastal po návštěvě bytu. Karel s manželkou totiž neměli čas ani na občasnou návštěvu, a výmluvy je bohužel na delší dobu uklidňovaly. Byt byl zakouřený, na parketách rýhy, na několika místech cigaretou propálený nábytek. Opravy byly vyčísleny na 27 000 Kč!

Karel s manželkou si uvědomili že udělali chybu, přestože byli naprosto v právu. Ohledně nájemního stavu dnes totiž vše ošetřuje občanský zákoník, konkrétně zákon číslo 89/2012 Sb. Paragraf 2293 pak přímo říká, že nájemce odevzdá byt ve stavu, v jakém jej převzal, nehledě na běžné opotřebení při běžném užívání a na vady, které je povinen odstranit pronajímatel. Dále je nájemce povinen odstranit všechny v bytě provedené změny.

To ovšem Karel s manželkou nevěděli a bohužel ani nezohlednili ve smlouvě. Navíc si mysleli, že svého nájemníka ani nemohou předčasně vystěhovat. Samozřejmě, že mohli. Zákon zde hovoří jasně. Vystěhování mohlo proběhnout bez výpovědní doby a nejpozději do jednoho měsíce od oznámení.

Kdo by se ale o tohle všechno staral? Při běžných denních povinnostech a chození do práce, přeci není čas. Aby to dělal někdo jiný? Právník? To přeci stojí peníze.

A co kdyby Karel získal opravdu ideálního nájemníka. Nájemníka, který bude 2 – 10 let platit garantovaný nájem. Nájemníka, který byt vymaluje, bude se o něj pravidelně starat a řešit případné opravy. Říkáte, že něco takého, a navíc zdarma, neexistuje? Existuje. Služba “Garantovaný nájem.”

Služba Garantovaný nájem čerpá z více než 10 let zkušeností. Jejím nejlepším doporučením jsou pak stovky spokojených klientů. Jak vše funguje? Byt si od vás pronajme společnost. Uzavřete smlouvu ohledně výše nájmu, doby nájmu a jeho placení. A to je vše. Dále se již nemusíte o nic starat. Garantovaný nájem vám chodí pravidelně na účet, bez jakéhokoliv zpoždění. A po uplynutí smlouvy? Získáváte zpět čistý a vymalovaný byt. Za to vše opravdu nezaplatíte ani korunu. Nájemník přeci platí vám, ne vy jemu.

 

zdroj: SmartNetwork


Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz