Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Není to o věku, ale o tom, co chce člověk dokázat

Ondřej Havelka je nejmladším členem našeho týmu. Do firmy k nám „naskočil”, sotva mu uschl inkoust na maturitním vysvědčení. Konkurence ho kvůli nízkému věku odmítla, on ale dokazuje, že na věku v oblasti realit opravdu nezáleží.

 

Jak dlouho už u nás ve firmě pracuješ?

Zhruba měsíc, nastupoval jsem začátkem září.

Co jsi dělal předtím? Měl jsi třeba nějaké zkušenosti z oblasti realit?

Vůbec žádné, dostal jsem se sem hned po střední škole.

Proč jsi přišel zrovna k nám? Co tě na pozici zaujalo?

Věděl jsem, že nechci studovat dál. A hodně mě zajímala oblast realit, protože je tam budoucnost. Tak jsem na internetu hledal nabídky práce. Nejdřív jsem štěstí zkoušel u konkurence, ale tam mi bylo řečeno, že jsem moc mladý a dělat to nemůžu, protože bych na klienty působil nedůvěryhodně. Pak jsem poslal životopis sem – a tady to šlo. Není to totiž o věku, ale o tom, jak člověk umí jednat s lidmi, jak je motivovaný a co všechno chce dokázat.

Jaká byla tvoje očekávání a jaká je realita?

Moje očekávání se spárovalo s realitou. I když přiznávám, že první týdny byly hodně těžké a hlavou mi proběhly myšlenky na to, že to prostě vzdám. Ale ten tlak, který na mě byl vyvíjen, byl paradoxně nakonec prospěšný, protože jsem se díky němu rychle adaptoval. Hodně mi pomohli také kolegové, kteří mi všechno vysvětlili a zaučili mě. A na kterých jsem viděl, že když člověk opravdu chce a dělá pro to maximum, tak může rychle dosáhnout dobrých výsledků. To byla silná motivace.

Mohl bys popsat, jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Vstávám v šest třicet, do práce totiž dojíždím z poměrně velké dálky, žiju v Hrušovanech nad Jevišovkou. Když dorazím do kanceláře, vyřizuju poptávky, e-maily, telefony, věci, co jsou potřeba, do toho ještě někdy mívám školení. Pak jsem většinou v terénu, kde chodím na prohlídky. Večer pak doma, kde mám klid, píšu inzeráty.

Ačkoli jsi tady velmi krátce, tak už máš za sebou řadu úspěchů. Oblíbili si tě klienti, kteří tě hojně vychvalují ve svých recenzích. Čím si myslíš, že to je?

Vždycky jsem měl za to, že umím jednat s lidmi a tady se mi to naštěstí potvrzuje. Snažím se jim vycházet maximálně vstříc, i když se jim ten byt třeba nelíbí, tak se pokouším najít nějakou jinou alternativu, jiné východisko. Nenechávám je na holičkách, ale dávám jim pocit, že jsem tady pro ně. Hodně s nimi komunikuju, řídím se totiž radou babičky – která je mimochodem i s dědou mým velkým vzorem – líná huba, holé neštěstí. Ptám se zájemců, co se jim líbilo, nelíbilo, reaguju na jejich požadavky. Jsem rád, že to vnímají stejně a poskytují mi pak zpětnou vazbu, třeba prostřednictvím pozitivních recenzí.

Jaké jsou podle tebe vlastnosti, které by měl správný specialista na pronájem mít?

Určitě musí být pilný, pracovitý a učenlivý, zároveň trpělivý. Neměl by se vzdávat s prvním neúspěchem, ale naopak vytrvat. Zachovat chladnou hlavu, i když se dostane do nestandardních a neznámých situací, na všechno se totiž nedá připravit – stejně jako v životě. Ale i tyto zkušenosti ho mohou něco naučit a posunout ho dál. Měl by být dostatečně důrazný, ale zároveň maximálně vstřícný, příjemný a ochotný.

Co tě na tvé práci nejvíc baví?

Určitě samotná náplň práce. Musím dělat práci, která mě baví a do které chodím rád, pak jsem ochotný jí hodně obětovat a nevadí mi, že pracuju dlouho do večera nebo o víkendu. Na druhém místě bych zmínil kolektiv, který je tady úplně super, od kolegů až po vedení naší firmy. Baví mě taky obchodní školení, která jsou pro mě vždy hodně přínosná.

Přejděme teď k tvému soukromí. Čím se odreagováváš od práce, jak nejraději trávíš svůj volný čas?

Nejradši jsem s přítelkyní, s kamarády, jezdím na dovolenou, na výlety. Baví mě koukat na seriály, snažím se každý den chodit cvičit, při tom se nejvíc odreaguju.

Co bys vzkázal lidem, kteří uvažují o práci u nás ve firmě GarantovanyNajem.cz?

Ať nad tím jen neuvažují a ozvou se nám. Jestli najdeme nějaké vzájemné propojení, jestli mají ty správné vlastnosti a jsou odhodlaní být úspěšní, tak to půjde. Takže se nebojte a neodkládejte to!

Chcete u nás pracovat?

Chtěli byste se stát součástí našeho týmu? Dejte nám o sobě vědět a pošlete svůj životopis na kariera@vitom.cz. Rádi se s Vámi setkáme.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz