Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

„Nejvíc se člověk naučí praxí“

Oblast realit ho lákala odmalička. Už v sedmi letech byly jeho nejoblíbenější „četbou” katalogy realitních kanceláři. Uplynulo patnáct let a pronajímání a nabírání nemovitostí se stalo jeho denním chlebem, zálibou i inspirací. Co ho na jeho práci tak baví? A umí si od ní taky odpočinout? I to prozradil v rozhovoru náš specialista na pronájem a obchodník Daniel Šrenk.

 

Jak dlouho už pracuješ ve VITOM a jak ses k nám dostal?

Pracuju tady od června. Dostal jsem se sem přes kamaráda, který mě doporučil. Původně jsem nastoupil jen jako specialista na pronájem, abych získal potřebné zkušenosti. Teď už dělám i obchodníka a pronajímám byty, které sám naberu. Momentálně je moje práce rozdělená tak půl na půl a doufám, že to tak zůstane i dál. Právě ta pestrost mě totiž baví.

Co jsi dělal předtím? Měl jsi nějaké zkušenosti z oblasti realit?

Předtím jsem dělal aktivně obchod dva roky, působil jsem jako obchodní zástupce v pojišťovně. Takže zkušenosti z obchodu jsem měl, ale z realit vůbec.

Jaké tedy byly tvoje začátky?

Hodně těžké, hlavně kvůli tomu, že jsem se musel naučit velké množství teorie. Těch nových informací bylo tolik, že všechny je pochytit, bylo strašně náročné. Přiznám se, že jsem to úplně nezvládal. Naštěstí se to asi po měsíci zlomilo, pořádně jsem do toho šlápnul, pracoval jsem od rána do večera, obětoval jsem tomu velké množství času a pak konečně přišly výsledky. Začal jsem vydělávat velké peníze, zažil jsem si úspěch pronajatých bytů, a to mě hodně namotivovalo.

Mohl bys popsat, jak vypadá tvůj běžný pracovní den?

Ráno přijedu do kanceláře, podívám se do kalendáře, abych zjistil, co mě ten den čeká. Pak odpovídám na maily, volám majitelům, domlouvám schůzky, posuzuju ceny tržních nemovitostí. Potom vyrážím do terénu, chodím na prohlídky, pomáhám lidem najít bydlení a zajišťuju majitelům potřebný servis.

Co je na tvojí práci nejnáročnější?

Asi naučit se to všechno časově skloubit, i s ohledem na osobní život. A pak se neustále vzdělávat, aby člověk zůstal v obraze a věděl, co se na trhu s realitami děje. Ale jenom samotná teorie nestačí, člověk se stejně nejvíc naučí až praxí.

Co tě na práci naopak nejvíc baví?

Baví mě obchodovat a zlepšovat se v tom. Líbí se mi, že si občas sedneme s Viktorem, spoluzakladatelem firmy, a řešíme společně aktivní obchodní případy. Při tom se vždycky nejvíc naučím.  Baví mě potkávat se s klienty, pomáhat jim najít bydlení nebo je zbavovat starostí spojených s pronájmem. Líbí se mi, že jde o službu, která je přínosná a dává smysl.

Vím, že jsi ve firmě relativně krátkou dobu, ale je něco, co se ti opravdu povedlo a co považuješ za svůj úspěch?

Těší mě, že na mě každý měsíc chodí pozitivní zpětné vazby od kolegů. Ale vůbec si nedokážu vysvětlit, čím to je. Možná tím, že umím řešit problémy. Ví, že se na mě můžou kdykoli obrátit a že se jim vždycky snažím pomoct.

Kromě toho, že umíš pomáhat, máš taky silné morální zásady. Protože ses dostal i do situace, ve které jsi prokázal svou férovost. Za což jsi byl u nás ve firmě oceněn.

Jestli narážíš na to, že mi někdo nabízel úplatek, tak to se stalo hned několikrát, nejen jednou. Ale, i když to bylo v době, kdy jsem si procházel složitým obdobím a peníze navíc by se hodily, nikdy jsem si je nevzal.

Tak to klobouk dolů. Přejděme teď k tvému soukromí. Jak trávíš svůj volný čas? Čím se nejraději odreagováváš?

Popravdě, neumím moc odpočívat. I když zahodím mobil, tak práci stejně nedokážu úplně vytěsnit. Ale odreagovat se snažím cvičením a posilováním, rád trávím čas s přítelkyní. Nyní rekonstruuju vlastní byt, což mě hodně zaměstnává, ale zároveň i hodně baví. A miluju řízení, ročně najezdím okolo 30 000 kilometrů.

Co bys vzkázal lidem, kteří uvažují o práci u nás ve firmě?

Ať neváhají. Když budou chtít a budou se snažit, mohou se u nás hodně naučit a zároveň si i pěkně vydělat. A to bez ohledu na věk nebo na zkušenosti. Když si s něčím nebudou vědět rady, nemusí se bát zeptat. V týmu jsou zkušení obchodníci, kteří jsou vstřícní a najdou si čas na to, aby všechno vysvětlili.

Chcete u nás pracovat?

Chtěli byste se stát součástí našeho týmu? Dejte nám o sobě vědět a pošlete svůj životopis na kariera@vitom.cz. Rádi se s Vámi setkáme.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz