Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Pronajímání bytu na vlastní pěst mě stálo energii i zdraví

Pronajímání bytu na vlastní pěst si mnozí majitelé malují hodně idylicky. Většina z nich ale musí sundat růžové brýle hned, jakmile se objeví první problémy. Své by o tom mohla vyprávět naše klientka, paní Světlana Ch. z Prahy, která se s námi podělila o svou zkušenost.

 

Vlastníte byt 1+1 v Praze. Proč jste se rozhodla si ho pořídit?

Přemýšlela jsem, kam uložit peníze a investice do nemovitosti mi přišla jako ideální. Od začátku jsem chtěla byt pronajímat a každý měsíc si tak přilepšit k rodinnému rozpočtu.

Jak se Vám dařilo byt obsadit?

Ze začátku to bylo hodně těžké. Nájemníci se v bytě střídali jako na běžícím páse. Většinou šlo totiž o mladé páry, které si společné bydlení chtěly jen vyzkoušet. Takže jsem prakticky každého půl roku sháněla nové nájemníky. Až se mi nakonec podařilo narazit na pár, který v bytě zůstal osm let. Za celou tu dobu jsem o nich prakticky nevěděla.

Proč se odstěhovali?

Chtěli rodinu a byt 1+kk pro ně byl už malý. Našli za sebe ale náhradu, jejich rodinného příslušníka.

Takže jste nemusela hledat žádného dalšího nájemníka. Byl taky tak bezproblémový?

Bohužel ne. Protože se stěhoval v době koronakrize, kdy bylo setkávání lidí hodně omezené a každý se bál s někým stýkat, tak jsem mu jenom předala klíče a víc o něm nezjišťovala. Brzo se ale ukázalo, co je zač. Vyklubal se z něj totiž milovník divokých večírků, které pořádal přímo na bytě. Scházela se tam spousta „pochybných” lidí, kteří pili alkohol a pouštěli si hlasitou hudbu.

Co na to sousedi?

Těm se to samozřejmě nelíbilo. Začali si na něj stěžovat, několikrát volali i policii, pro kterou byl nájemník „známá firma“. Žádné domluvy ale nezabíraly. Brzo mi proto došla trpělivost a pohrozila jsem mu výpovědí.

Zafungovalo to?

Jenom na chvíli. Přesně po čtyřech měsících začalo všechno nanovo. Neměla jsem už sílu ani energii celou situaci řešit. Přidaly se mi zdravotní problémy, se kterými jsem musela bojovat. Pohrávala jsem si tak s myšlenkou, že byt prostě prodám. Pak jsem ale na Facebooku narazila na službu GarantovanyNajem.cz.

Jak vám pomohla?

Díky ní se konečně věci daly do pohybu. Stačil jeden telefonát. Veškerou komunikaci na sebe převzal pan Petr, který nájemníkovi předal oficiální výpověď a díky jeho ráznosti a nesmlouvavosti se mu povedlo ho k odchodu přesvědčit. Hodně se mi ulevilo, když byl nájemník konečně pryč. Mrzí mě, že jsem o službě nevěděla dřív. Mohla jsem si ušetřit starosti i peníze. Od nájemníka jsem neviděla poslední nájem, a navíc jsem ze svého musela zaplatit všechny škody, které po něm na bytě zůstaly. Rozbitý nábytek, postel na odpis, zakouřené stěny. Než jsem všechno dala do pořádku, stálo mě to asi třicet tisíc.

A jak to vypadá teď?

V bytě už je nový nájemník. Já sama nemusím nic řešit, veškerou odpovědnost i rizika na sebe vzala služba GarantovanyNajem.cz – od výběru nájemníka až po péči o byt. Kontroluju tak jen to, jestli platba každý měsíc dorazila na můj účet.

Mohlo by vás také zajímat

GarantovanyNajem.cz na celý rok za cenu dvou dlužných nájmů!
Pronájem bytového domu – jak na něj, aby se vám vyplatil?

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz