Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Nadšení do práce je víc než zkušenosti

Patricia Geratová začínala ve službě GarantovanyNajem.cz jako specialista pronájmu. Od loňského roku povýšila na vedoucí týmu realit. Co všechno se tím změnilo? O výzvách, kterým musela čelit, i o úspěších, kterých dosáhla, jsme si s ní povídali v následujícím rozhovoru.

 

Jak dlouho už ve službě GarantovanyNajem.cz pracuješ?

Dva roky.

Cos dělala předtím? Mělas nějaké zkušenosti z oblasti realit?

Nejdřív jsem studovala oceňování nemovitostí a realitní inženýrství a pak jsem krátce pracovala jako prodejce u developera. Takže zkušenosti z realitního trhu jsem měla minimální.

Jaké byly tedy tvoje začátky? Vzpomeneš si, co pro tebe bylo nejtěžší?

Nejtěžší pro mě bylo sžít se se všemi interními systémy a zorientovat se v tom obrovském množství informací. Do všeho mě zaučovala kolegyně, která mi ukázala, jak to celé funguje, hodně jsem se taky vzdělávala sama, četla jsem si postupy, vyplňovala testy. První dva týdny jsem chodila na prohlídky s kolegyní a potom jsem začala fungovat sama. Začátky byly samozřejmě hodně nervózní, jako vždycky, když jde člověk do něčeho nového.

Ale adaptovala ses rychle. A poměrně brzy jsi i povýšila a stala ses Vedoucí týmu realit. Co všechno teď musíš řešit?

Mám teď na starost tým realiťáků, takže je to hodně o koučování a zaučování nových lidí. Přibylo mi víc meetingů a porad, oproti tomu v terénu jsem už jen minimálně. Například když je potřeba zaskočit nebo někoho nového zaučit. Jinak pracuju hlavně na tom, aby byli moji lidé spokojení, šťastní, úspěšní, aby se jim dařilo, posouvali se dál, plnili plány a cíle firmy a překonávali je. Hodně řešíme taky statistiky a konzultujeme, co je třeba zlepšit.

Jak teď vypadá tvůj pracovní den? V čem nastala největší změna?

Teď už nejsem jen sama za sebe, ale mám zodpovědnost za celý tým, za to, aby se mu dařilo, dělal práci s nadšením, měl potřebné znalosti a mohl se uplatnit v terénu. Můj den už není tak “rozlítaný” jako dřív, časově se hodně podobá klasické pracovní době.

Co se ti na práci vedoucí nejvíc líbí?

Baví mě komunikace a práce s lidmi. Líbí se mi, že mě firma obohacuje i z hlediska osobního rozvoje. Prošla jsem mnoha školeními, která mi otevřela nové možnosti. Na obchod jsem se začala dívat z jiné perspektivy. Prospěšný pro mě byl i třídenní manažerský kurz, který mi hodně dal. Ve firmě se celkově dbá na vzdělávání, takže se školíme průběžně. To mě pořád posouvá dopředu. Navíc zjišťuju, že se mám stále co učit.

Co považuješ za svůj největší pracovní úspěch?

Na pozici obchodníka to byl určitě absolutní rekord firmy, kdy jsem vytvořila největší tržby za pronájem. Zatím mě v tom nikdo nepřekonal, ale doufám, že se to brzo někomu z mého týmu podaří. A pokud jde o vedoucí pozici, tak tam jsem měla pod sebou dvě pobočky obchodníků v Brně a Praze a bylo potřeba zapracovat na té pražské. Takže jsem tam na měsíc odešla. Za tu dobu se nám společně podařilo dosáhnout jedné z nejlepších statistik neobsazenosti, dostali jsme se velmi blízko nule. To považuju za velký úspěch, protože trh v Praze je hodně náročný a je na něm velký přebytek volných bytů.

Když potřebuješ vypnout, čím se nejraději odreagováváš? Co ti dělá radost?

Miluju kolektivní sporty, třeba beach volejbal, při kterém se člověk nejen zabaví, ale zároveň na sobě i “zamaká”. Občas taky vyjedu na kole nebo si zahraju badminton. Jsem hodně soutěživá a ráda vyhrávám, takže mě baví jakýkoli sport, ve kterém můžu být první. Odreagovávám se ale i při kreativních manuálních činnostech, jako je šití nebo malování na sklo. Při nich člověk nemusí nad ničím přemýšlet, řešit čísla, tabulky nebo statistiky, a může se přesunout do úplně jiného světa.

Co bys vzkázala lidem, kteří uvažují o práci ve službě GarantovanyNajem.cz?

Ať nám o sobě dají vědět. To, že nemají zkušenosti, rozhodně není překážkou. Dokonce si myslím, že to může být v jistém smyslu i výhoda. Pokud je baví komunikace s lidmi, mají alespoň základní povědomí o realitním trhu, nemají rádi monotónnost a chtějí být pány svého času a ovlivnit to, kolik si vydělají, ať se nebojí ozvat. Dokážeme je zaučit. Jediné, co od nich potřebujeme, je nadšení do práce.

Chcete u nás pracovat?

Pokud byste se rádi stali součástí našeho týmu, napište nám na kariera@vitom.cz.

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz