Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Jak rychle lze sjednat garantovaný nájem? Umíme to i za 45 minut

Úspěšné sjednání pronájmu bytu může být otázkou dnů, týdnů, ale i měsíců. Do hry vstupuje mnoho časově náročných faktorů, jako jsou prohlídky, výběr mezi zájemci, jednání o ceně či příprava smlouvy. GarantovanyNajem.cz ale dokáže prakticky veškerý tento čas ušetřit. Přesvědčil se o tom majitel bytu v Cihlářské ulici v Brně, který nám jej svěřil do péče za pouhých 45 minut.

 

S naším tehdy potenciálním klientem jsme se před dvěma lety setkali přímo v jeho bytě o dispozicích 1+1 na společné prohlídce. Majitel nežil přímo v Brně a potřeboval se zbavit veškerých starostí týkajících se pronájmu jeho bytu na Cihlářské ulici.

Již na první pohled bylo patrné, že byt je ve velmi dobrém stavu. Svědčilo o tom i bezvadně fungující vybavení, čistota a čerstvá výmalba. Podle slov majitele jej zároveň dosud obývali velmi solidní nájemníci. Protože byl byt perfektně připravený podle našich standardních požadavků, po krátké prohlídce jsme přešli k potřebám a dotazům majitele.

Podpis smlouvy během jedné schůzky

Ukázalo se, že majitel nemovitosti byl na schůzku precizně připravený. Nastudoval si principy našich služeb i nájemní smlouvu. Díky tomu jsme již patnáct minut po zahájení našeho setkání mohli projednat podmínky případného pronájmu. Pro srovnání – první schůzka s potenciálním klientem obvykle vyžaduje minimálně hodinu času. Majitel měl představu o tržním nájemném a obratem jsme se shodli na výši garantovaného nájmu.

Naskytla se nám tak možnost uzavřít veškeré smluvní náležitosti během jediné schůzky. Z Cihlářské ulice jsme se proto během několika minut přesunuli do našich kanceláří na kraji ulice Vídeňské. Náš nový klient s sebou měl dokonce i přepisy plateb za energie včetně dalších potřebných dokumentů.

Za 45 minut od začátku naší schůzky měl již smluvně garantovaný bezstarostný pronájem bytu a zajištěný pravidelný příjem až do konce září roku 2023. Z bytu v Cihlářské se tak stal jeden z nejrychleji pronajatých bytů v historii společnosti GarantovanyNajem.cz a je domovem již třetím podnájemníkům.

Ne vždy jde všechno hladce

Výše popsaný příběh jednoho z našich nejrychleji sjednaných pronájmů se uskutečnil díky příznivé shodě okolností. Často však do celého procesu vstupují menší či větší komplikace, které dobu sjednávání pronájmu prodlužují.

Téměř 90 % našich klientů nemá v době naší první schůzky byt nachystaný k předání. Chybí podklady jako např. předpis plateb do SVJ, nejsou účastni schůzky všichni spoluvlastníci, v bytě bydlí nájemník a do bytu se nemůžeme podívat, takže klient pošle jen fotky. Nebo klient ještě neví, kdy přesně se bude z bytu stěhovat.

 

Ideální scénář rychlého pronájmu bytu

Samotnému pronajmutí bytu předchází řada činností, o kterých je dobré vědět a je možné se na ně dopředu nachystat. S řadou z nich vám také dokážeme pomoci. Naši klienti zpravidla ocení pomoc s úklidem bytu, výmalbou, rekonstrukcí či s odchodem neplatícího nájemníka.

Doporučujeme se ozvat klidně půl roku před chystaným pronájmem. Seznámíte se s parametry služby, řekneme si, jaké doklady je třeba nachystat. Také vám doporučíme, jak by měl byt určený k pronájmu vypadat. U dobře připraveného bytu se tak zvyšuje pravděpodobnost, že brzy začne generovat zisk.

Pokud chcete i vy pronajmout svůj byt bez starostí, rádi vám pomůžeme.

Kontaktujte nás

Sdílejte:

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Nechte nám na sebe kontakt

Ozveme se vám do 1 pracovního dne.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz