Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Kdo neinvestuje, chudne!

Zlověstně rychle rostoucí inflace mnohé z nás přiměla přemýšlet nad tím, jak zastavit nebo alespoň zpomalit znehodnocování našich úspor. V současném turbulentním čase se tak čím dál populárnější stávají investice, především ty do nemovitostních projektů. Na oblibě získávají realitní dluhopisy, které slibují fixní výnos po pevně stanovenou dobu, nulové vstupní poplatky a nízkou míru rizika. Kdy byste o investici do nich měli začít přemýšlet?

 

Máte úspory, ale nechcete vlastnit nemovitost

Vlastnictví nemovitosti s sebou vždycky nese i určité povinnosti, které se ne každému chtějí řešit. Třeba placení daně z nemovitosti, případně daně z příjmů, pokud byt pronajímáte. Zapomínat nesmíte ani na pravidelné revize elektrických či plynových rozvodů a dalších zařízení, příspěvky na chod, údržbu či opravy domu. Ačkoli si můžete najmout firmu, která spoustu věcí zařídí za vás, to hlavní vám zůstane: odpovědnost. Mnohdy budete muset investovat spoustu času, abyste zařídili vše, co bude potřeba. Některé věci se totiž neobejdou bez vaší pozornosti a součinnosti.

Máte úspory, ale nemáte jich dost

Jednou z hlavních překážek v investování je nedostatek financí. Na koupi bytu řada lidí jednoduše nemá, ceny nemovitostí totiž rostou závratným tempem. Může za to velká poptávka po vlastním bydlení, která značně převýšila nabídku. Především rok 2020 patřil v tomto ohledu k rekordním, přispěly k tomu nízké úrokové sazby a výše úspor, které si lidé nastřádali v době covidové. Extrémně drahé jsou nemovitosti hlavně ve velkých městech, kde už pokořily hranici 100 000 Kč za metr čtvereční. A vypadá to, že situace se jen tak nezlepší, novou výstavbu totiž komplikuje jak složitá byrokracie při vyřizování stavebního povolení, tak i nedostatek stavebního materiálu a jeho skokové zdražování.

Máte úspory, ale nemáte možnosti

Další bariérou v investování do nemovitosti bývá nedostatek zajímavých příležitostí. Jestliže sehnat byt za rozumnou cenu představuje těžký úkol, pak sehnat byt podle vlastních představ vyžaduje úsilí téměř nadlidské. Bez kontaktů jste prakticky bez šance. Trh je totiž přebraný a vyčerpaný, takže na vhodnou příležitost můžete čekat hodně dlouho. Často jsou k mání jen byty, které potřebují rekonstrukci nebo nejrůznější úpravy. Ty však představují nemalou vstupní investici, a kromě financí vás „obírají” také o čas, během kterého už by vám nemovitost mohla vydělávat. Situaci neprospívá ani nová strategie developerů, kteří se kvůli vysokým cenám nemovitostí čím dál častěji soustřeďují i na nájemní bydlení. Do prodeje tak jde jen pár bytů a zbytek končí na nájemním trhu.

Máte úspory a nechcete je nechat ležet ladem

Mít určitou finanční rezervu, která vás podrží v případě nečekaných výpadků příjmů, je nutnost. Avšak s ostatními volnými penězi musíte neustále pracovat. Pokud je budete mít uložené pod polštářem nebo je necháte ladem na účtu, přijdete o ně. „Požere” je totiž inflace. Její hodnota v srpnu překročila po třinácti letech hranici čtyř procent a odborníci předpovídají, že bude hůř. Zdražování citelně zasáhlo každého z nás, protože růst cen se podepsal prakticky na všem – od pohonných hmot, elektřiny a plynu přes potraviny až po bydlení, nevyhnulo se ani službám. Jak tedy s penězi naložit, abyste ochránili jejich hodnotu? Investujte. Jiná šance, jak porazit inflaci, neexistuje. Se stoprocentní jistotou totiž platí: kdo neinvestuje, chudne.

Otevřete se proto novým příležitostem a investujte do našich pětiletých dluhopisů, díky kterým si budete moci užívat pravidelný výnos na vysoké úrovni a participovat s námi na výnosu z nemovitostí. Rychle, jednoduše, bez vstupních poplatků, bez starostí, bez investic v milionových částkách. Dluhopisy služby GarantovanyNajem.cz umožňují investovat už od 50 000 Kč a nabízí roční zhodnocení 5,05 % p.a. Stačí jeden podpis, jedna částka a prakticky okamžitě můžete začít profitovat na sdíleném investování.

Chcete do toho jít s námi? Ozvěte se nám. Rádi vám vysvětlíme výhody sdíleného investování do nemovitostních dluhopisů. Kontaktujte nás e-mailem na info@garantovanynajem.cz, nebo telefonicky na čísle 777 467 487.

Mohlo by vás zajímat

Investujte do dluhopisů s ročním zhodnocením 5,05 %!
Výnos je vždy úměrný riziku

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz