Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Výnos je vždy úměrný riziku

Ve financích se pohybuje celý život. Začínal jako klasický poradce, řešení hypoték ale nebylo to pravé ořechové, víc ho lákaly investice, ve kterých hledal bezpečí. A to objevil právě v nemovitostech. Těžko bychom tak hledali povolanějšího člověka, který by mohl stát u rozjezdu celého projektu, do něhož se služba GarantovanyNajem.cz pustila. O dluhopisech nám řekne víc Petr Cigánek.

 

O nemovitostních dluhopisech se dnes mluví čím dál častěji, protože jde o zajímavou investiční příležitost. Proč jsme se vlastně rozhodli jít také touto cestou a vydávat dluhopisy?

Jsou dva důvody. Ten první je, že investice nám pomůže v rychlejším rozvoji firmy. Vidíme v ní příležitost, jak se posunout dál. Dalším důvodem je pak zpětná vazba od našich klientů, kteří se na nás často obraceli s tím, že chtějí investovat. Většinou je v tom ale něco brzdilo. Buď neměli dostatek peněžních prostředků, aby ufinancovali celou nemovitost, nebo postrádali možnost koupit zajímavý byt. Případně si chtěli ušetřit starosti, které jsou s nákupem nemovitosti spojené, ať už jde o rekonstrukci nebo úpravy bytu.

Proč by naše dluhopisy měly potenciální investory zajímat? V čem je jejich největší výhoda, přednost oproti konkurenci?

Naše nejsilnější stránka oproti konkurenci je určitě skutečnost, že dluhopisy tvoří jenom část našeho byznysu. Naší činností není primárně koupě nemovitosti, ani její prodej, ale její správa, které se věnujeme už 7 let. Ta tvoří gró našeho podnikání, dluhopisy jsou v podstatě taková nadstavba, která nám dává smysl. Vidíme v nich příležitost, jak se posunout dál. Všechny peníze, které vybereme, jdou reálně do nemovitostí, nikoli do kanceláří nebo odměn. Celý koloběh firmy totiž živíme z naší služby GarantovanyNajem.cz. Můžeme tak maximalizovat efektivitu peněz a minimalizovat riziko.

Proč věříš, že zrovna naše dluhopisy budou úspěšné?

Tím hlavním je realita a reálnost projektu. Pohybujeme se na českém trhu, který dobře známe, neoperujeme s nemovitostmi někde na Kanárech. Kromě zkušeností máme i informace, a to díky širokému portfoliu našich služeb, například technickému servisu. Nenecháme se tak opít rohlíkem. Chceme využít našeho přehledu i příležitostí, které kolem sebe máme. Dostáváme se totiž k zajímavým věcem, o které by byla škoda přicházet.

Ty jsi do tohoto nového projektu vstoupil na jeho úplném začátku. Jak těžké bylo opustit oddělení produkce, kterému ses dosud věnoval?

Do produkce jsem přišel kvůli tomu, abych pomohl firmu rozvinout dál. Měl jsem předchozí manažerské zkušenosti s vedením většího týmu, a toto byla skvělá příležitost, jak je uplatnit. Ale po stabilizování a rozvoji celé produkce, nastal čas najít si novou výzvu. Tím, že jsem se již investicím a nemovitostem věnoval, je pro mě práce na tomto projektu velmi zajímavá.

Jak vypadá takový proces formování něčeho nového?

Já jsem už u zrodu podobného projektu stál. Asi před pěti šesti lety jsem rozjížděl nemovitostní fond, takže mám zkušenosti. Od té doby se ale hodně změnilo. Například legislativně, dnes je všechno daleko složitější, ať už co se týká založení nebo kontroly. Musí se splňovat řada podmínek a parametrů. Navíc je jiná doba, lidé jinak přemýšlí, jinak se dívají na investice. Svůj díl jistě nese i koronavirová pandemie, která nás všechny hodně naučila. Majitelé pochopili, že nic není samozřejmé a že všechno se může rychle změnit. Je potřeba se přizpůsobit dané situaci, vidět v ní příležitost. A dluhopisy mohou být jednou z nich. Mým úkolem je nyní rozjet akvizici, tedy dostat tento náš nový produkt do povědomí lidí.

Ty na to celé ale nejsi sám, máš kolem sebe tým lidí, kteří ti s tím pomáhají. O jak velký tým se jedná?

Momentálně se jedná o malý tým do deseti lidí. K dispozici mám dva externí kolegy a obchodníky z naší firmy, kterým nechybí know-how ani zkušenosti. Společně se nyní snažíme najít způsob, jak celý produkt nejlépe uchopit a prošlapat mu cestičku. Samozřejmě to chceme dělat co nejefektivněji, ale zároveň i pro naše klienty co nejpříjemněji, tedy oslovit je hezky, moderně, ne jim něco nutit. Víme, že náš produkt je dobrý a k dobrému produktu si klienti vždycky najdou cestu. Co se týká vizí do budoucna, tak předpokládáme, že se náš tým rozšíří, ale bude to dlouhodobější proces. Protože chceme jenom lidi, kteří jsou proškolení, nechybí jim nutné certifikace, znalosti, zkušenosti a zkrátka jsou to profíci ve svém oboru.

Jak by měly dluhopisy fungovat, abys byl spokojen a odškrtl sis je jako projekt, který se povedl?

Líbilo by se mi, kdybychom nastřádali peníze a nakoupili za ně kvalitní hezké nemovitosti a všichni investoři byli spokojení a měli svoje peníze doma v suchu se zhodnocením, které je dané. Tedy, že projekt bude úspěšně ukončený. A pokud jde o ekonomickou stránku, tak budu spokojen, když budeme mít v investiční správě půl miliardy korun.

Mohl bys dát na závěr nějaké doporučení pro ty, kteří uvažují o investici? Na co by si měli dát pozor?

Dnes se nabízí řada investic, které často slibují zhodnocení i v desítkách procent ročně. Drtivá většina z nich ale končí neslavně. Buď vezmou rychlý konec nebo se z nich naopak stane nekonečný příběh. Proto je potřeba stát nohama na zemi a kriticky přemýšlet o tom, proč nám někdo dává tak vysoký úrok. Musíte si uvědomit, že výnos je vždy úměrný riziku. Úplně nejzákladnější rada zní: riskovat můžete jen s tím, co si můžete dovolit ztratit.

Chcete investovat do dluhopisů? Rádi Vám řekneme víc. Kontaktujte nás e-mailem na info@garantovanynajem.cz, nebo telefonicky na čísle 777 467 487.

Mohlo by vás zajímat

Jak bojovat s inflací? Investovat do nemovitostí lze i bez hypotéky!
Investujte do dluhopisů s ročním zhodnocením 5,05 %!

 

Kontaktujte nás

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Pojďme probrat možnosti Garantovaného nájmu u vaší nemovitosti

Vyplňte nám krátký formulář, abychom se mohli připravit. Ozveme se zpět do jednoho pracovního dne.

Políčka s * jsou povinná.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz