Praha, Brno, Ostrava, Frýdek-Místek, Vyškov

info@garantovanynajem.cz

Logo, Garantovaný nájemKalkulačkaSpočítat nájemné

Spočítejte si cenu služby GarantovanyNajem.cz u svého bytu

Tržní nájemné, které můžete získat za svou nemovitost, se odvíjí od řady faktorů. Připravili jsme pro vás přehled výše nájemného v největších českých městech, včetně reálných příjmů z pronájmu a ceny za službu GarantovanyNájem.cz.

 

Trh s nemovitostmi má jistá pravidla a výhodně pronajmout svůj byt či dům nemusí být vůbec snadné. Jedna z častých chyb majitelů nemovitostí je špatné určení ceny nájmu. Nedokáží odhadnout správnou cenu nájmu, a tak se buď ošidí, nebo naopak vyžadují cenu příliš vysokou. Ve druhém případě je byt dlouho neobsazený a majitel tak přichází o nájem.

Faktorů ovlivňujících cenu nájmu je ovšem celá řada. Mezi nimi například stav nemovitosti, lokalita, vybavenost, sezónnost a mnohé další. Také je potřeba myslet na rozdíly mezi tržním, reálným a garantovaným nájmem.

Abychom vám usnadnili orientaci v cenách na realitním trhu, připravili jsme modelové výpočty nájemného námi pronajímaných bytů v Praze, Brně a Ostravě.

Dlouhodobý pronájem bytu v Praze

Pokud vlastníte byt v Praze, s dispozicí 1+kk, byt je plně vybavený, a navíc disponuje balkónem, tak můžete očekávat následující příjem v rámci měsíčního nájmu:

  • Tržní: 10 000 Kč
  • Reálný zisk: 7 734 Kč
  • Garantovaný: 8 000 Kč

 

Jestli je nemovitost větší, například se jedná o slunný byt 3+kk, který nabízí dvě neprůchozí ložnice, prostornou koupelnou, samostatnou toaletu, šatnu a obývací pokoj s kuchyňským koutem, pak se tato dispozice projeví v ceně nájmu. Pak můžete měsíčně očekávat následující nájmy:

  • Tržní: 21 900 Kč
  • Reálný zisk: 16 985 Kč
  • Garantovaný: 17 520 Kč

Pronajímání bytu v Brně

Každé město je jiné, liší se poptávka po nemovitostech a samozřejmě se odlišuje i zisk z nájmu. V případě, že chcete pronajmout byt v Brně, je nezapomeňte zohlednit i vlastní investované peníze i čas, nutné opravy bytu nebo nezaplacené nájemné.

Jako modelový příklad si vezmeme byt 2+kk ve Slatině. Byt se nachází v 5. patře moderního bytového domu s výtahem. K dispozici je prostorná chodba s vestavěnou skříní. Součástí koupelny je toaleta, vana a umyvadlo. V obytné místnosti se nachází vybavená kuchyň s lednicí. K bytu náleží i balkon s příjemným výhledem na Slatinu. Dokážete odhadnout, jaký nájem může majitel v této chvíli očekávat? Nájemní situace v Brně je u tohoto typu nemovitosti následující:

  • Tržní: 10 900 Kč
  • Reálný zisk: 8 589 Kč
  • Garantovaný: 8 900 Kč

 

Pokud je byt větší, řekněme 3+kk a nachází se v Králově poli, pak je situace opět jiná. U moderního bytu 3+kk, který nabízí dva samostatné pokoje, stylový kuchyňský kout, v koupelně vanu a dvě umyvadla, samostatnou toaletu, prostornou šatnu, a dva vstupy na terasu ve tvaru “L” přístupnou z obývacího pokoje i z ložnice, tak můžete počítat s následujícím měsíčním nájmem:

  • Tržní: 18 300 Kč
  • Reálný zisk: 14 666 Kč
  • Garantovaný: 15 000 Kč

Situace v Ostravě

Pronajímání bytů v Ostravě se opět liší od předešlých případů. Pronajímaný byt může vypadat například tak, že se jedná o 1+1 v Moravské Ostravě, je plně vybavený, nachází se v bytovém domě po kompletní rekonstrukci. V kuchyni a jídelně v jednom je k dispozici linka, horkovzdušná trouba, elektrický vařič, myčka, lednice, jídelní stůl a židle. Pokoj je vybavený vestavěnou skříní, postelí a TV stolkem. V koupelně je pračka a na chodbě věšáková stěna s botníkem.

Pokud vlastníte obdobný typ bytu, pak můžete očekávat následující měsíční nájem:

  • Tržní: 7 900 Kč
  • Reálný zisk: 5 900 Kč
  • Garantovaný: 6 060 Kč

 

Jak je vidět, každé město a byt má svá specifika a je potřeba s nimi počítat. Bohužel pronajímání bytů má často daleko od idylické varianty, kterou si majitelé představují. Se službou GarantovanyNajem.cz jim proto šetříme čas, energii a v neposlední řadě i finance. Díky spolupráci s námi získají za rok výrazně více financí než v případě, kdy nemovitost pronajímají sami.

Abyste si mohli spočítat, kolik času a peněz vám ušetříme, připravili jsme pro vás speciální kalkulačku. Pokud vás služba GarantovanyNajem.cz zaujme a budete se chtít dozvědět více informací, neváhejte nás kontaktovat. Rádi vaše dotazy zodpovíme.

Kontaktujte nás

Sdílejte:

Odebírejte newsletter

Získejte dobré rady a tipy ze světa dlouhodobého pronájmu.

Přihlásit se k odběru

Ptejte se nás na cokoliv

Máte dotazy na pronájem svého bytu? Rádi vám poradíme.

Kontaktujte nás

⌛️ Poslední krok...

Vyplňte vaše kontaktní údaje a odkaz na záznam vám pošleme ihned.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Nechte nám na sebe kontakt

Ozveme se vám do 1 pracovního dne.


Vaše osobní údaje budou zpracovány podle pravidel o ochraně osobních údajů.

Spěchá to? Zavolejte nám

777 467 487

od pondělí do pátku 9–17 hod.

nebo napište na info@garantovanynajem.cz